en

TIG-hitsaus, forceTig, tigSpeed

EWM:n tuotevalikoimasta löytyvät soveltuvat TIG-hitsauslaitteet automatisoituun ja mekanisoituun perushitsaukseen. Lisäksi löytyvät erikoisprosessit, joilla pystytään nostamaan hitsiaineen tuottoa ja hitsaustyön nopeutta huomattavasti perinteisiin TIG-menetelmiin nähden.

ForceTig:

Tehokas prosessi kirkkaiden materiaalin hitsaukseen. Prosessi mahdollistaa läpihitsauksen yhdellä palolla I-railoon, aina 10 mm materiaalipaksuuteen asti. Jopa 1000A hitsausvirta mahdollistaa suuren hitsausnopeuden ja silti pienen lämmöntuonnin hitsattavaan kappaleeseen. Prosessissa voidaan käyttää langan syötössä kylmälangan tilalla ns. kuumalankaa.

Prosessi soveltuu mekanisoituun ja automatisoituun hitsaukseen ja sitä voidaan käyttää mm. putkien, levylakanoiden ja säiliöiden valmistuksessa, sekä osien pinnoituksessa.

Metawell Oy:llä on oma ohjausjärjestelmä, joka vastaa virtalähteen ohjauksesta sekä hitsauseseman toiminnoista (hitsattavaan kappaleen seuranta, kuljetusnopeus ym.)


TigSpeed:

Ruostumattomien materiaalien tehokkaaseen tig-hitsaukseen. TigSpeed on jopa 100 % nopeampi kuin perinteinen käsin tehtävä Tig-hitsaus ja sillä päästää samoihin hitsausnopeuksiin kuin Mig/Mag menetelmällä. Prosessi soveltuu myös asentohitsaukseen (esim. alhaalta ylös). Järjestelmässä on automaattinen lisäainelangan langansyöttö, jossa lankaa syötetään vakionopeudella, muuttuvalla nopeudella tai edestakaisella liikkeellä (oskilloiva syöttö).


Lisäainelanka voidaan tarvittaessa esilämmittää virtalähteellä, jolloin hitsiaineen tuotto lisääntyy entisestään.

Prosessi soveltuu käsihitsaukseen, mekanisoituun- sekä automatisoituun hitsaukseen. Saatavana erilliset polttimet käsi-, mekanisoituun- ja robottihitsaukseen.

Metawell Oy toimittaa hitsausasemia TIG-prosesseilla. Yrityksellä on ForceTig -hitsausasema demokäytössä. Asemalla voidaan hitsata pyörähdyskappaleita sekä levyosia.